Carl von Linné
2016 mar 12 By Rebecka 0 comment

 

Den kände Carl von Linné var inte född i Växjö men han gick i skola här och är därför en mycket viktig person för trakten. Linneuniversitetet är givetvis namngivet efter honom och hans anda genomsyrar staden på olika sätt. Linnéparken i stadsparken är en sådan del, där människor år efter år under sommaren, kan njuta av blomsterprakten som delvis planteras baserad på Linnés forskning om växter.

Här finns Linnéstigarna att promenera på. Man kan också få se alla de tusentals växter han odlade i Linnéträdgården. Linnés sommarhus finns också kvar och det kan man besöka. Möjligheter finns att gå guidade turer om man tittar på kommunens hemsida med information.

Carl von Linné är som bekant en sann världskändis eftersom han var den som kartlade växternas släktskap och biologi. Han gjorde många resor i Sverige och dokumenterade noggrant allt han lärde sig om naturen. Detsamma gjorde alla hans lärjungar. Ett gediget arbete och ett system som alla i hela världen använder sig av idag vad gäller biologi.