Studera i Växjö
2016 sep 29 By Rebecka 0 comment

 

Linnéuniversitetet fick sitt namn så sent som 2010 men utbildning har en lång tradition i staden. Ursprungligen fick man starten till universitet på 1900-talet när Lunds universitet behövde en filial men detta växter över tid och år 1999 blev man ett eget universitet.

Idag kan man läsa mängder av olika kurser eller längre utbildningar vid Linnéuniversitetet. Distanskurser finns det också gott om så även om man inte vill flytta till orten kan man ändå studera vid universitetet. Universitetet samverkar med många olika verksamheter inom olika projekt, med andra studenter och med forskare.

De olika områden som idag finns är Ekonomihögskolan, Fakulteten för hälso- och livsvetenskap, Fakulteten för konst och humaniora, Fakulteten för samhällskunskap och Fakulteten för teknik. Detta innebär att det finns en mängd olika utbildningar att välja på.

Linneuniversitetet vill vara ett modernt nyskapande utbildningscentrum och har i nuläget ca 31.000 studenter fördelade på de två orter där universitetet finns, nämligen Växjö och Kalmar. Forskningen har en hög standard.

Eftersom det finns många utbildningsmöjligheter här, finns också väldigt många arbetstillfällen för personer som vill arbeta inom universitetsväsendet. Här behövs inte bara pedagoger utan också flera olika arbetsgrupper som administrativ personal, studenthälsa, restaurangpersonal o s v. Det är med andra ord en viktig och stor arbetsplats för Växjö kommun.

Ska du studera? Ta en titt på Linneuniversitets hemsida och läs igenom all information. Orten står sig väl i konkurrens med många andra orter med liknande utbildningar. Varför inte flytta till Småland, byta miljö, känna hur skönt det är att vara självständig. Här får man en högklassig och modern utbildningsmiljö som gynnar studenterna. Har du frågor är det bara att ta kontakt via de kanaler som finns angivna på hemsidan.