Begravning i Växjö
2019 okt 11 By alicia 0 comment

Döden är något som händer oss alla och som vi inte kan undvika. Något vi oftast inte heller vill tala om eller tänka på. Men när döden ändå inträffar så finns vi på Lavendla i Växjö för att underlätta för dig och dina nära i sorgen. Vi har en lång gedigen erfarenhet av begravningar och ni tas väl om hand av oss. Hos Lavendla är vi vana att möta anhöriga och har därför inte statiska möten efter bestämd tid, utan fortsätter tills vi är klara, eller avbryter för dagen och fortsätter mötet vid ett senare tillfälle om det känns för svårt just när vi sitter ned tillsammans. Det är också en av anledningar till att det är helt förutsättningslöst att boka ett möte hos oss.

I Växjö finns det flera kyrkor och kapell att välja mellan, beroende på ert och/eller den avlidnes eventuella önskemål, men även utifrån hur stor begravningen kommer att tänkas kunna bli. Vill man ha en traditionell kyrklig begravning så hjälper vi till med det, och vill ni ha en borgerlig begravning kan vi även hjälpa till med det. Alla begravningar är olika och det är viktigt att ni blir så nöjda ni kan i den svåra situationen ni befinner er i. Växjö, med den vackra naturen runt omkring sig ger många alternativ för hur begravningen kan komma att se ut och kommer att kunna representera den bortgångne och hens liv på ett mycket bra sätt. I Växjö och hos Lavendla har vi tillgång även till begravningsplatser inte bara för kristna och ateister, utan även särskilda platser för muslimer och katoliker.

Vad förväntas det av dig som anhörig och som gäst på en begravning? Att vara anhörig till den bortgångne är något av den svåraste stunden i livet för många människor, oavsett vad som orsakat bortgången. Mitt bland sorg, förvirring, desorientering och frågor så förväntas man även ta hand om en begravning. Det är där vi på Lavendla kommer in. Vi hjälper till med alla praktiska frågor för att begravningen för din anhörige ska bli så fin och personlig som möjlig. Du är i goda händer.

Att vara gäst på begravning, kanske speciellt om det är första gången eller om man kanske stod den bortgångne lite längre bort väcker många frågor. Det kan vara svårt att veta hur man ska bete sig, vad som förväntas utav en och hur man beter sig rent allmänt under själva begravningsceremonin. Även tiden mellan besked och begravning väcker frågor. Bör man skicka någon form av kondoleanser? Allt detta och mycket mer hjälper Lavendla i Växjö till med, allt för att begravningen ska fortskrida så smidigt och värdigt som möjligt för de drabbade.

Boka möte hos oss idag med de frågor du önskar svar på vad gäller begravning och ceremonier, hos oss är ni i trygga händer. Vi upprättar även testamente!