Driva företag i Växjö
2020 jan 20 By alicia 0 comment

Växjö är en stad med stora möjligheter för den som vill starta företag. Kommunen har nästan 100 000 invånare och ett eget universitet, Linnéuniversitetet. Även kommunikationerna med tågförbindelser och bra vägar gör att Växjö är en attraktiv plats att arbeta och bo på.

Med andra ord finns det goda möjligheter att lyckas med sitt företag i Växjö. På Växjö kommuns webbplats får du hjälp med allt du kan behöva för att komma igång med ditt företag. Du kan till exempel få stöd av en företagslots som guidar dig i uppstartsfasen. Om du behöver extra pengar under de första åren av företagandet kan du även få hjälp med ett lån till ditt företag från Capcito. Capcito erbjuder lån som företag har råd med och tar inte ut några dolda avgifter. Det är enkelt att ansöka och godkänna låneavtalet via BankId vilket gör att du snabbt får in pengarna på företagskontot.

Billigare och enklare

Till skillnad från storstädernas höga lokalhyror går det att hyra en lokal till ditt företag för en rimlig kostnad i Växjö. Att driva företag i en medelstor stad som Växjö innebär därför lägre kostnader, något som gör att det är enklare få ett positivt ekonomiskt resultat och ta ut en bra lön från företaget. Det är också kortare avstånd och mindre problem med trafikstockningar vilket gör att alla transporter flyter på mer effektivt jämfört med trafiken i de stora städerna. En annan fördel med att driva företag i Växjö är att konkurrensen ofta är mindre eftersom det inte finns lika många företag inom samma bransch.

Expansiv och miljövänlig stad

Växjö är en stad som växer i antal invånare och också lockar till sig många unga välutbildade studenter tack vare Linnéuniversitetet som har utbildningar inom bland annat teknik, ekonomi och IT. Att få tag på medarbetare med rätt kompetens kan vara en svår utmaning för många företag och därför är ett universitet en viktig faktor som möjliggör för företag att hitta bra personal.

Växjö hör också till en av de kommuner i Sverige som arbetar hårdast för att uppnå en hållbar utveckling. Växjö arbetar för att driva igenom FN:s mål för hållbar utveckling:https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/agenda-2030-fem-fragor-och-svar, den så kallade Agenda 2030. Om du drivs av att bidra till en bättre miljö är Växjö en av de bästa kommunerna att driva företag i eftersom kommunen uppmuntrar och stöttar hållbara projekt.

Sist men inte minst är Växjö också en mycket trevlig plats att bo på. Med en trevlig stadskärna med ett stort utbud av all service och smidiga kommunikationer är livet i staden enkel. Kommunen har också vidsträckta naturområden och fina motionsspår, cykelleder och badplatser. Det finns också fina hus och lägenheter i Växjö och även om priserna har stigit under de senaste åren får du fortfarande mer för pengarna än i storstäderna.