Smålands museum – landets äldsta länsmuseum
2017 jun 14 By Rebecka 0 comment

Många associerar vikingatiden med plundring och många kannor öl. Faktum är att det bara var en liten del av deras livsstil. De fick in sin största inkomst genom helt laglig handel, och flera av dem tog sig ner till Konstantinopel och arbetade som eftertraktade livvakter. På Smålands museum kan man beskåda en del av vikingarnas ägodelar, blandat med andra berättelser om människorna och deras liv förr i tiden. Här får besökarna se en operasångerskas vackra smaragdsmycken, föremål från adeln och bönderna under 1900 talet och besöka intressanta tillfälliga utställningar.

Bilda dig genom besök på museum

Att gå på museum är en populär syssla för många. De flesta museer människor besöker finns i storstäderna. Som historieintresserad bör man också ta sig tid att undersöka de riktigt fina museipärlorna som hittas på mindre orter. För de som är nyfikna på landets historia är det verkligen att rekommendera att ta sig ut från landets största städer, och att påbörja resan i Småland. Deras länsmuseum har haft rekordmånga besökare, vilket också bekräftar kvaliteten de erbjuder på sina utställningar. Smålands museum är en del av Kulturparken Småland, som också erbjuder olika evenemang och andra intressanta sevärdheter på samma ort. Det är kort och gott ett mycket passande resmål för hela familjen oavsett om det är sommar eller vinter!

Välkommen till guldkornens Småland

Att ta en veckoslutsresa till Småland öppnar många dörrar. Här kan man se glasblåsning, åka till Astrid Lindgrens Vimmerby och träffa Pippi Långstrump, känna historiens vingslag på Kalmar Slott och se trädgårdskonst på Gunillaberg. Hela Småland vimlar av platser som förtjänar ett besök. Det viktigaste av allt är ändå att planera in och säkerställa ett besök på museet i Kulturparken Småland. Är man på resa med hela familjen och oroar sig för för att dålig mobilsignal i de småländska skogarna kan man alltid hyra komradio för att säkerställa att resesällskapet kan ha kontakt med varandra. Förhoppningsvis behövs det dock inte, eftersom kulturparken är fylld av spännande aktiviteter så alla kan hålla sig sysselsatta timtal i sträck!